Людям з порушення зору Звичайна версія

З 1 березня Фонд гарантування розпочинає виплати відшкодування вкладникам банку «Форвард»

01.03.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам АТ «Банк Форвард». Уже з 1 березня, відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду, буде розпочато виплату гарантованого відшкодування вкладникам банку за договорами, строк дії яких закінчився до 07 лютого 2023 року, та за договорами банківського рахунку. Завдяки дії норми про повне відшкодування коштів за вкладами на період військового стану, вкладники отримають свої кошти в обсязі 100% суми вкладу, у тому числі – відсотки, нараховані на кінець дня 07 лютого. Загалом до першої частини Загального реєстру вкладників включено інформацію про понад 48 тис. рахунків із загальною гарантованою сумою майже 316 млн грн.


«За законодавством, Фонд має розпочати виплату гарантованого відшкодування не пізніше ніж на 20 робочий день після визнання банку неплатоспроможним. Але ми намагаємося розпочинати виплати якомога раніше, розуміючи, що це важлива підтримка для громадян у цей непростий час. Отримати гарантоване відшкодування вкладники можуть як у відділенні обраного ними банку-агента Фонду, так і онлайн. На сьогодні можливість отримати кошти від Фонду дистанційно надають чотири банки - Приватбанк, Укргазбанк, ПУМБ та Південний», - розказала Наталія Рудуха, заступник директора-розпорядника Фонду.

Виплати гарантованого відшкодування відбуватимуться через Автоматизовану систему виплат і вкладники АТ «Банк Форвард» можуть звертатися  за відшкодуванням до будь-якого з банків-агентів. Докладна інформація про процедуру отримання гарантованих виплат – за посиланням.

Довідково: 8 лютого 2023 року у АТ «БАНК ФОРВАРД» запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі рішення Правління Національного банку України від 07 лютого 2023 року № 49-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРВАРД» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 07 лютого 2023 року №155 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «БАНК ФОРВАРД» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».